Ahmet Maranki Diyeti


Ahmet Maranki Diyeti

Ahmet Maranki, Tütün Eksperleri Yüksek Okulu, Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümü (master), Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri (doktora)

Bioenerjist, kozmik bilim uzmanı, bitkisel tedavi konusunda uzman, stratejik araştırmalar uzmanı. Kafkasya ve Azerbaycan'da kaldığı zamanda ekstrasens ve bioenerjist unvanını aldı.

Ahmet Maranki, saç Dökülmesi, alerji, alçak ve yüksek tansiyon, ülser, verem, varis, romatizma, tedavisi, ishal, kabızlık, kısırlığı, adet düzensizliği, kilo alma, göbek eritme, mide şişkinliği, gastrit tedavisi, migren mide yanması, hazımsızlık gibi hemen hemen bütün sağlık problemleri hakkında bitkisel çözümler alternatif tedaviler sunmuştur.

Kitapları :Beyaz Ölüm, Şifalı Kürler, Kozmik Detoks Sağlıklı Diyet, Kozmik Bilim Işığında Şifalı Taşlar, Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler ,Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler ,Kozmik Bilim ve Bilinçte Yaşam Enerjisi, Kendi Kendine Noktalarla Mucizevi Tedaviler, Profilaktik Masajla Mucizevi Tedaviler & Pratik Uygulamalı

Diyet listelerinin ortak özelliği alkali olarak değerlendirdiği besinlere yer vermesi, asidik grupların azaltılması ile dikkat çekiyor. Elma sirkesi kürü uygulayan bireylerde, diyetin ayda 3-5 kg arası verdirdiği belirtiliyor. 21 gün uygulanan zayıflama küründe(5 gr Funda yaprağı, 5gr Yeşil Çay, 5gr Kekik, 5gr Biberiye ,5gr Rezene) ise 21 günde 6-7 kg ulaşılabileceğini vadediyor.

Ahmet Maranki Uygulanan Notlar

Ahmet Maranki Elma Sirkesiyle Zayıflama İçin Gerekli Malzemeler

– 1 Bardak ılık su – 2 Yemek kaşığı doğal elma sirkesi – 1 Tatlı kaşığı süzme bal

Hazırlanışı

1 bardak suyu ılık hale getirin içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesini ilave ediniz. İsteğe bağlı olarak su karışımına da balı ekliyoruz.

Maranki alkali diyetinde öncelikle diyet boyunca alkali su tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bu alkali suyun içeriğini ise 2 litre suya 2 yemek kaşığı ingiliz sodası ya da yoksa normal karbonat atıp elde edebilirsiniz. Gün boyunca bu 2 litre su tüketilmelidir. Ayrıca alkali diyeti boyunca alkali gıdalar tüketilmelidir.

Alkali gıda ürün grupları şu şekildedir; bütün sebzeler (ıspanak, börülce, brokoli, bamya, kereviz, lahana,pırasa, taze fasulye, barbunya, gibi), domates, fındık, ananas, badem, muz, şeftali, üzüm, portakal, mandalina, tüm baharatlar. Asidik gıda ürün grupları ise; et, peynir, süt, hazır gıdalar, şeker ve şekerli gıdalar, rafine edilmiş gıdalar, kızartmalar, çay, kahve, un şeklindedir.

Ahmet Maranki Diyet Listesi

Sabah Kahvaltısı

  • 1 adet haşlanmış yumurta,
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates,
  • 1 şeker kaşığı kadar vişne reçeli,
  • 1 parça kepek ekmeği,
  • 1 bardak kadar taze sıkılmış portakal suyu,domates ve salatalık.

Öğle Yemeği

  • 3 adet salça sosunda pişirilmiş tavuk sosis,
  • 1 parça buğday ekmeği,
  • ızgarada pişirilmiş (közlenmiş) domates,
  • biber ve patlıcan,
  • 1 bardak kadar evde yapılmış ayran isteğe göre içine belirli miktarda maden suyu konulabilir.

Akşam Yemeği

  • 1 tabak kadar zeytin yağında pişirilmiş taze fasulye,
  • 100 gr kıyma,
  • 1 dilim tost ekmeği,
  • bol miktarda yeşil salata,
  • içecek olarak ev yapımı 1 kase taze yağsız yoğurt.
  • Zeytin yağıyla pişirilen sebzeler hem çok sağlıklı hem de yemesi gayet hafiftir.

Yazın yaz meyveleri, kışın kış meyveleri tüketilmelidir) Fast food ve abur cuburdan oluşan atıştırmalıklardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Kırmızı etten ve şarküteri ürünlerinden kesinlikle uzak durulmalı, bunların yerine ızgara balık yada haşlanmış tavuk tüketilmelidir. Hayvansal gıdalar tüketmek yerine azami bitkisel gıdalar tüketilmelidir. Çay seçiminde bitkisel çaylar önceliğiniz olmalıdır, siyah çayların yerine bu çaylar içilmelidir. Şeker ve içeriğinde aşırı tatlandırıcılar bulunan ürünlerden uzak durulmalı, bal ve pekmez gibi doğal tatlılar tercih edilmelidir. Tuz ve undan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Günlük öğünlerde maydanoz, nane, havuç, brokoli, tere, dereotu, kırmızıbiber ve taze yeşil soğan gibi sebzeler sürekli tüketilmelidir. Yemeklerde tatlılar yerine daha çok, salata, cacık ve soğuk aperatifler tercih edilmelidir. Not: Bu diyet listesi 25 ila 40 yaş arası kişiler için uygundur. 3 Hafta uygulanacak bir diyettir.