Diyet Cheesecake

Yazar: Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak
Diyet Cheesecake
Diyet Cheesecake

Pişirmeden, şeker kullanmadan, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, hafif ve bir o kadar da sağlıklı bir cheese cake tarifi ile tatlı krizlerinde suçluluk duymadan tüketebilirsiniz.

Diyet CheeseCake Tarifi

Kıtır Tabanı için Malzemeler

  • 1 su bardağı toz haline getirilmiş burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Toz haline getirilmiş burçak bisküvinin içerisine Hindistan cevizi yağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. İster kuplara ister küçük bir tepsinin içerisine hazırladığımız karışımı tabana iyice oturacak şekilde bir spatula yardımıyla yerleştiriyoruz.

Cheesecake Harcı için Malzemeler

  • 200 gram light labne peyniri
  • 2 çay bardağı light yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığından az tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri mikser yardımıyla homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımı, hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz. Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra servis için hazır hale gelmektedir. Servis ederken üzerine limon dilimleri ve limon kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz. Mevsimine uygun meyve de tercih edebilirsiniz.

Diyet Cheesecake Özellikleri

  • Yapımı oldukça basit olan bu cheesecake ortalama 5 posiyondur.
  • Tüm cheesecake yaklaşık olarak 520 kalori olup 1 porsiyonu 104 kaloridir.
  • Sağlıklı bir ara öğün tercihidir.
  • Cheesecake yaparken çeşitli aroma ve tatlardan faydalanabilirsiniz.
  • Ancak özellikle limon tercihinde bulunmanız zayıflama sürecinize de etki edecektir. Çünkü limon asitli yapısı sebebiyle yağ hücrelerini yakmada yardımcıdır.
  • İçerisinde tat vermeye yardımcı bal ise yüksek bir antioksidan deposudur. Kalp hastalıkları, ülser gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Mide rahatsızlığınız var ise limonun asitli yapısı rahatsız edebilir ve böyle bir durumda farklı bir malzeme kullanabilirsiniz. Ancak çok yoğun kullanılmadığından bir rahatsızlık vermesi pek mümkün olmayacaktır.
  • Bisküvi tercihi genellikle kepekli veya light ürünlerden yana olmalıdır.
  • Normalde tariflerde tereyağı kullanılarak yapılır ancak Hindistan cevizi yağını kullanarak faydasını cheesecake’te görmek te mümkün olacaktır.
  • Labne peyniri A vitamini, kalsiyum, folik asit açısından iyi bir kaynaktır. Genellikle yağ içerikleri yüksek olduğundan light olanlarının tercih edilmesinde fayda vardır.

Diyet CheeseCake Tarifi

Kıtır Tabanı için Malzemeler

  • 1 su bardağı toz haline getirilmiş burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Toz haline getirilmiş burçak bisküvinin içerisine Hindistan cevizi yağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. İster kuplara ister küçük bir tepsinin içerisine hazırladığımız karışımı tabana iyice oturacak şekilde bir spatula yardımıyla yerleştiriyoruz.

Cheesecake Harcı için Malzemeler

  • 200 gram light labne peyniri
  • 2 çay bardağı light yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığından az tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri mikser yardımıyla homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımı, hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz. Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra servis için hazır hale gelmektedir. Servis ederken üzerine limon dilimleri ve limon kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz. Mevsimine uygun meyve de tercih edebilirsiniz.

Diyet Cheesecake Özellikleri

  • Yapımı oldukça basit olan bu cheesecake ortalama 5 posiyondur.
  • Tüm cheesecake yaklaşık olarak 520 kalori olup 1 porsiyonu 104 kaloridir.
  • Sağlıklı bir ara öğün tercihidir.
  • Cheesecake yaparken çeşitli aroma ve tatlardan faydalanabilirsiniz.
  • Ancak özellikle limon tercihinde bulunmanız zayıflama sürecinize de etki edecektir. Çünkü limon asitli yapısı sebebiyle yağ hücrelerini yakmada yardımcıdır.
  • İçerisinde tat vermeye yardımcı bal ise yüksek bir antioksidan deposudur. Kalp hastalıkları, ülser gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Mide rahatsızlığınız var ise limonun asitli yapısı rahatsız edebilir ve böyle bir durumda farklı bir malzeme kullanabilirsiniz. Ancak çok yoğun kullanılmadığından bir rahatsızlık vermesi pek mümkün olmayacaktır.
  • Bisküvi tercihi genellikle kepekli veya light ürünlerden yana olmalıdır.
  • Normalde tariflerde tereyağı kullanılarak yapılır ancak Hindistan cevizi yağını kullanarak faydasını cheesecake’te görmek te mümkün olacaktır.
  • Labne peyniri A vitamini, kalsiyum, folik asit açısından iyi bir kaynaktır. Genellikle yağ içerikleri yüksek olduğundan light olanlarının tercih edilmesinde fayda vardır.

Diyet Cheesecake Kimler için Uygundur?

  • Bu tarif ile hem hafif bir ara öğün yapabilir, hem de tatlı ihtiyacınızı bastırabilirsiniz.
  • Diyette olanlara, çocuklara ve sporculara oldukça uygundur.
WhatsappInstagram