Diyet Kek


Diyet Kek

Diyetteyken lezzetli bir o kadar da kalorisi düşük, ara öğünlerinizde yer verebileceğiniz sağlıklı bir kek hazırlayabilirsiniz. Diyet yapmak demek hiçbir şey yememek demek değildir aslında canınızın istediği şeyleri yemeniz ancak hem ölçüsünü kaçırmamanız hemde gıdalarını daha sağlıklı hale getirmeniz büyük önem arz etmektedir. Önemli olan hazırladığınız yiyeceklerin içeriklerinin vücuduna etkisi ve barındırdıkları nitelikleri iyi biliyor olmanızdır. Bizde Sizlere diyetinizi bozmadan gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz, kilo aldırmayan lezzetli kek tarifi önereceğiz.

Diyet Kek Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yulaf unu karışımı
  • Yarım su bardağı light süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 adet doğranmış hurma
  • 1 paket vanilya, kabartma tozu
  • 1 orta boy elma

Diyet Kek Hazırlanışı

3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırarak farklı kaplara koyuyoruz. Sarısını mikserle iyice çırpıp içerisine süt, yulaf unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta kalan yumurta beyazını mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer hazırladığımız harcın içerisine köpürmüş yumurta beyazını ekleyip üzerine maden suyunu ilave ediyoruz. Hepsini bir kaşık yardımıyla köpükleri fazla söndürmeden harmanlıyoruz. Elmayı iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine harcı boşaltıyoruz. Üzerine doğranmış hurma, rendelenmiş elma ve dövülmüş cevizi serpiyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu kekin içerisine koyulan malzemeler isteğe göre çeşitlendirilebilir. Ceviz yerine badem, fındık, fıstık ilave edilebilir. Hazırlanmış karışım yaklaşık 1100 kalori olup 8-10 kişiliktir. Yani bir öğünde yediğiniz 1 dilim kek ile 110 kalori almış olursunuz.

Bu malzemeleri kullanarak hazırlayacağınız kek; 150 gram karbonhidrat, 70 gram protein içerir.

Diyet Kek Özellikleri

İçerisindeki malzemelere bakacak olursak; 3 adet yumurta kullanmamız protein değerini oldukça yükseltmektedir. Yulaf unu, beyaz una göre daha az kalori daha az karbonhidrat ve daha fazla protein içeriğine sahiptir. Bu açıdan yulaf unu tercih etmek besin değerleri açısından zayıflamaya destek olacaktır. Yağ miktarını düşürmek için light süt tercih edilir. Süt kullanmak kalsiyum açısından destek sağlayacaktır. Maden suyu keki kabartmak için kullanılır ancak mineral içeriği de bulunduğundan ekstra fayda sağlar. Ceviz ve hurma kullanımına dikkat edilmelidir. Yağ ve kalori içeriği yüksek olduğundan belirtilen miktarlar dışına çıkılmamalıdır. Hiç eklemediğiniz takdirde kalori değerini daha da azaltmış olursunuz. Ancak bu şekilde kullanımı da bir ara öğün için fazla gelmeyecektir. Son olarak elma, bol miktarda lif, potasyum, vitamin içerdiğinden yediğiniz tatlılara ve keklere ekleyerek besin değerlerinden yararlanabilirsiniz.