Diyet Krep


Diyet Krep

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan krep, zengin içeriği ile güne daha enerjik başlamamıza da yardımcı oluyor ancak aşırı kilo sahibi kimseler ne yazık ki bu gıdadan uzak durmak zorunda kalabiliyor. Diyet krep ile bu lezzete bir adım daha yaklaşacak ve güne çok daha enerjik başlayacaksınız. Hazırlanışı gayet kolay olan diyet krep ile birlikte kilo vermek de mucize olmaktan çıkıyor.

Diyet Krep Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt(%50 yağlı)
  • 65 gram tam buğday unu
  • Bir miktar tuz

Diyet Krep Yapılışı

Yumurtamızı geniş ve büyük bir kapta çırpmaya başlıyoruz. Akabinde yağsız sütümüzü ilave ederek çırpma eylemine devam ediyoruz. Tam buğday ununu ekledikten sonra bir süre daha çırpacağız. Sizinle paylaştığımız malzeme miktarından 6 adet krep çıkartabiliyorsunuz. Hazır hale gelen karışımı tavaya dökerek ocağa alıyor ve yumurta hafif pişene kadar bekletiyoruz. Krepimiz hazır.

1 adet krep ortalama 60 kcal ve aynı zamanda 2.75 gram protein içeriyor. Bu zengin içerik, güne daha enerjik başlamamıza yardımcı oluyor ve tokluk hissini de gün boyu koruyor. Kreplerinizi daha renkli ve daha lezzetli hale getirmek için diyet detayından uzaklaşmadan ilavelerde bulunabiliyorsunuz. Biraz bal ve 1 dilim muz ile tatlandırabilirsiniz. Dilerseniz tarçın ve kayısı ilave ederek de daha farklı bir lezzet ortaya koyabilirsiniz. İlave ettiğimiz ürünlerle birlikte 2 porsiyondan 210 kcal ve 5,5 gram protein elde edebiliyoruz.

Diyet Krep Ne Zaman Tüketilmelidir?

Diyet kreplerinizi sabah kahvaltısında tüketmeniz tavsiye ediliyor. Bunun nedeni ise gün boyu sağlanacak olan tokluk hissidir. Güne daha zinde başlamak ve tok bir şekilde güne devam etmek için kahvaltılarınızda diyet krepi eksik etmemeniz gerekiyor.

Farklı Diyet Krep Tarifleri

Tam Buğday Unlu Krep Tarifi

Malzemeleri

  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tam buğday unu (yarım su bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karbonat (yarım çay kaşığı

Hazırlanışı:

  • Yumurtamızı geniş bir kâsede çırpıyoruz.
  • Karıştırdığımız kaba sütümüzü ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Akabinde tam buğday ununu da ilave ederek karıştırmayı sürdürüyoruz.
  • Tuzumuzu ve karbonatımızı da ekledikten sonra kasemizin üzerini streç film ile kaplayıp dolaba koyuyoruz. Yarım saat kadar bekleyin ve bu sayede daha esnek bir hamur elde etmek mümkün olacaktır.
  • Tavamızı yağladıktan sonra karışımı ilave ederek ocağa koyuyoruz.
  • Gerekli pişme süresini yumurtaya bağlı olarak belirleyebilirsiniz.
  • Krepimiz hazır.

1 adet krep 85 kcal’a karşılık geliyor.