Diyet Kurabiye


Diyet Kurabiye

Diyette tatlı ihtiyacını bastıracak ve ara öğünlerde değişik alternatif sunacak kurabiyeleri kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. İçerisine koyduğunuz malzemelere göre besin değerini arttırabilir, çocuklar için de sağlıklı atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Türk toplumumun beslenme alışkanlıkları arasında olmazsa olmazlar arasında yer alan kurabiyeleri madem tüketmeye devam edeceğiz kesinlikle daha fit ve sağlıklı bir forma sokmak gerektiğine inanıyoruz. Hangimiz akşam üzeri çay eşliğinde 1-2 kurabiyeyi yanında mideye göndermek istemez ki. Diyet kurabiye için pratik bir tarifimiz var. Hem içerisine konan malzemelerle besin değeri açısından önemini hem de tercih edilme zamanlarına değineceğiz.

Diyet Kurabiye Malzemeleri

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı yulaf unu

  • 1’er yemek kaşığı kuru üzüm, yaban mersini, fındık, çiğ badem

  • 1 orta boy armut

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 paket vanilya, kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı pekmez

  • 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt

Diyet Kurabiye Hazırlanışı

Öncelikle yumurta, pekmez, zeytinyağı ve yoğurdu bir kapta sırasıyla ilave ederek mikserle çırpıyoruz. Başka bir kapta kuru malzemeleri; yulaf unu, vanilya, kabartma tozu, tarçını karıştırıyoruz. Karıştırdığımız kuru malzemeleri çırpılmış harcın içerisine ilave ediyoruz. Yıkanmış ve kabukları soyulmuş armudu rendeleyerek fındık ve çiğ bademi büyük parçalar kalacak şekilde dövüyoruz. Kuru üzüm ve yaban mersiniyle beraber diğer malzemeleri de harcın içerisine ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. İstenilen kıvam elde edildiğinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yemek kaşığıyla harcı porsiyonlara ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 200 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Hazırlamış olduğumuz tüm kurabiye harcı yaklaşık 800 kaloridir. İçerisine konulan malzemelere göre kalori miktarı değişebilir. 25 gram protein, 22 gram kadar karbonhidrat içerir. Bu miktarlar kullanılarak hazırlamış olduğunuz kurabiye ortalama 6 kişiliktir. Bir kurabiyenin büyüklüğü ceviz boyutunda olmalıdır. Bir ara öğününüzde tüketeceğiniz kurabiye ile yaklaşık olarak 130 kalori almış olursunuz. Ara öğünler için önerilen kalori miktarı 100 ile 200 kalori arasındadır. Bir adet kurabiye sizin için yeterli bir ara öğün olacaktır.

Diyet Kurabiye Özellikleri

Bu kurabiyede beyaz un yerine yulaf unu, beyaz şeker yerine tat vermesi için pekmez, kan şekerini dengeleyici olarak tarçın, özellikle göbek bölgesindeki yağları yakmaya yarayan armut kullanılarak besin değeri açısından oldukça güçlü bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Hem çocuklar, hem sporcular, hem de zayıflamak isteyenler için rahatlıkla tercih edilebilir.

Yoğurt ile kalsiyum değerini arttırarak özellikle göbek bölgesindeki yağları yakmayı hızlandırabilir, yumurta ile protein miktarı açısından yüksek bir besin tüketmiş olursunuz.

Sabah ile öğle yemekleri arasında veya öğle ve akşam yemekleri arasındaki ara öğünlerde 1 adet tüketilebilir.