Diyet Pasta


Diyet Pasta

Doğum günleri, özel günler ve kutlamalarda kuşkusuz kalori değeri en yüksek yiyecek pastalardır. Diyetteyken uzak durmaya çalıştığınız bu yiyeceği daha fit bir forma sokarak tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalar şeker tüketiminin veya tatlı tüketiminin mutluluk hormonu salgılattığını kanıtlamaktadır. Şeker yemeden kendiniz mutsuz hisseden ve şekerli gıdalar yediğinde de rejimde olmanın verdiği vicdan azabı ile daha da mutsuzlaşan kişiler için aşağıda verecek olduğumuz önerilere uyması ile hem sağlıklı hemde fit bir pastayı kendisi için hazırlamış olacaktır. Böylece mutluluk hormonunuzun daha fazla çalışmasını saplayabilir hemde şekerin size verecek olduğu zararlardan vücudunuzu koruyabilirsiniz.

Diyet Pasta Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tatlandırmak amacı ile şeker yerine daha masum içerikler kullanmalısınız.

  • Beyaz undan uzak durmalı ve yerine buğday unu denemelisiniz.

  • Sizi uzun süre tok tutacak yulaf gibi gıdalar eklemelisiniz.

  • Protein ve kalsiyum açısından zenginleştirmek amacı ile normal süt yerine light veya yarım yağlı sütleri tercih etmelisiniz.

  • İçeriğindeki yumurta sarısını olabildiğince azaltmaya önem verilmelidir.

Diyet Pasta Nasıl Yapılır?

Diyet Pasta Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı light süt

  • 5 adet yumurta

  • 1 su bardağı buğday unu

  • 1 çay bardağı pekmez

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya/vanilin

  • 5 tatlı kaşığı şekersiz kakao

  • 1 paket yağsız pasta kreması

Diyet Pasta Hazırlanışı

Yumurtaları bir kapta iyice çırpmaya başlıyoruz. Üzerine pekmezi ilave ederek devam ediyoruz. Daha sonra buğday unu, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ekliyoruz. Dilediğiniz şekilde bir pasta kabını yapışmaması için çok hafif yağlayarak karışımı döküyoruz ve 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.

Pasta kreması için; hazır aldığınız tozu süt ile çırpıp hazırlayabileceğiniz gibi evde süt-buğday unu ve esmer şekerle basit bir krema hazırlayabilirsiniz. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Hazırlanan pasta kremasını dolapta dinlenmeye alıyoruz.

Kek piştikten sonra parçalanmaması için biraz soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra 2 eşit parça olacak şekilde pastayı yatay olarak bölüyoruz. Hazırlanan pasta kremasını arasına ve üzerine sürüyoruz. Süslemek için 2 kare bitter çikolatayı rendeleyerek üzerine serpebilirsiniz. Yarım saat dolapta dinlenmeye bıraktıktan sonra tüketime hazır hale gelmektedir.

12 kişilik olarak hazırlanan bu pastanın bir porsiyonu ortalama 180 kaloridir. Bir porsiyon pasta için 150 gramlık bir dilim baz alınabilir. Kalori miktarı yüksek bir tatlı olduğundan haftada maksimum 2 kez tüketilmesi önerilir.

İçerisinde yaklaşık olarak 40 gram karbonhidrat, 6 gram protein bulunur. Gece yatmaya yakın zamanlarda ve akşam yemeklerinden sonra tüketilmemelidir. İkindi ara öğününde 1 dilimi tercih edilebilir.

Tat vermesi açısından şeker yerine kullanacağınız pekmez kalori değerini düşürmektedir. Pekmez yerine stevia gibi tatlandırıcılar veya bal tercih edebilirsiniz. Sütün light olması yağı azaltıcı etki gösterip kalsiyum açısından zenginleştiricidir. Kullanılan buğday unu beyaz un yerine tercih edilmelidir. Buğday unu beyaz una göre daha fazla protein daha az karbonhidrat içeriğine sahiptir. İçerisinde 5 yumurta olması yağ oranını da aynı şekilde arttıracağından alternatif olarak 2 yumurtanın sadece akı kullanılabilir.

Bu şekilde hazırlanan bir pasta ile diyetlerinizi tatlandırabilirsiniz.