Diyet Sütlü Tatlılar


Diyet Sütlü Tatlılar

Diyetlerde süt ile hazırlanan kalorisi düşük ve hafif tatlılardır. Diyet programlarında tatlı ihtiyacının önüne geçebilmek için özellikle sütlü tatlılar diyetisyenler tarafından dikkatlice önerilmektedir. İçerisine eklenen malzemelere göre besin değeri arttırılabilir, faklı aromalar katılabilir.

Diyet Sütlü Tatlıların Avantajları

  • Sıkça önerilir ve tercih edilir.

  • Düşük kalorilidir.

  • Hafif tatlılar kategorisinde yer alması ile tatlılar arasında en masumlarındandır.

Diyet yaparken normal zamanlarda dahi canınızın istemeyeceği şeyleri isteyebilir hale geleceksiniz. Rejim yapan kişiler bu dönemde verdikleri psikolojik savaşta gözlerinin önünden kısa süre içerisinde yüzlerce tatlı geçirebilirler ancak kendilerine yapacakları en büyük yanlışların başında bu kriz aşamasında bu tatlılara kendilerini kaptırmak olacaktır. Bu yüzden önerilerimiz aşağıda önermekte olduğumuz diyete uygun sütlü tatlı seçenekleri tam da bu krizleri önlemeye yönelik masumluğu içermektedir.

Diyet Çilekli Puding

Diyet Çilekli Puding Malzemeleri

  • 500 gram yağsız süt

  • 1,5 yemek kaşığı buğday unu

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 5 adet çilek

  • 1 paket vanilya

Diyet Çilekli Puding Hazırlanışı

Yarım litre sütü bir tencereye koyuyoruz. Üzerine un, vanilya ve nişastayı ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Orta ateşte çırpmaya kaynayıncaya kadar devam ediyoruz. Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıyoruz. 5-6 dakika daha kaynamaya devam ettikten sonra ateşten alıyoruz. Tam pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikser yardımıyla pudingi iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta çilekleri blenderdan geçiriyoruz. Biraz soğumuş olan karışımın içine çilekleri ilave ederek tümünü harmanlıyoruz. Kaselere bölüp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Yaklaşık olarak orta boy kaselerde 4 kişilik bir puding elde edilir. Çilek yerine diğer mevsim meyveleri tercih edilebilir. Buğday unu beyaz una göre daha az kalori içeriğine sahiptir bu nedenle özellikle diyet tatlılarda sıkça kullanılır. Akşam yemeğinden önceki son ara öğünde tercih edilebilir. Ani gelen tatlı krizlerini bastırmak için hafif bir alternatiftir. Üzerine tarçın ekleyerek kan şekerini dengeleyebilir, farklı bir aroma katabilirsiniz.

Kakaolu Sütlü Toplar

Kakaolu Sütlü Toplar Malzemeleri

  • 3 adet kuru kayısı

  • 5 adet hurma

  • 2 çay bardağı yulaf kepeği

  • 3 yemek kaşığı dövülmüş badem

  • 1 tatlı kaşığı kakao

  • 1 bardak yağsız süt

  • 1 çay kaşığı tarçın

Kakaolu Sütlü Toplar Hazırlanışı

Bir kase ılık suyun içerisine hurmaları koyup yumuşamaları için bekletiyoruz. Bu arada kayısıları küçük parçalar halinde doğruyoruz. Ardından hurmalar için de aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Hurma, süt ve kayısıları rondodan geçiriyoruz. Üzerine tarçın, yulaf kepeği ve kakaoyu ilave ederek bir kez daha rondoyu çalıştırıyoruz. Son olarak üzerine bademleri ekleyip kaşık yardımıyla tüm malzemeye yediriyoruz. Elleri ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekil vererek tepsiye diziyoruz. 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra servise hazır hale gelmektedir.

Bu toplar ile bir ara öğün yapabilirsiniz. Yapımı oldukça pratik ve kalori değeri düşüktür. Bir tarif 12 kişiliktir. Ortalama olarak bir topta 50 kalori bulunmaktadır. Sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olsa da haftada 3 kez tüketilebilir.