Yalancı Elmalı Tart Tarifi


Yalancı Elmalı Tart Tarifi

Her tatlının malzemeleri değiştirilerek daha fit bir hale getirilebilir. Bunlardan biri de çok sevilen elmalı tarttır. Elmalı tart lezzet açısından oldukça başarılı olsa da kalori açısından çok masum değildir. Yalancı elmalı tart ile kalorisini düşürerek diyetlerinizde yer verebileceğiniz bir tatlı haline dönüştürebilirsiniz.

Yalancı Elmalı Tart Tarifi

Yalancı Elmalı Tart Malzemeleri

  • Oda sıcaklığında 50 gram Hindistan cevizi yağı
  • 1 su bardağı light süt
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Elmalı harç için:
  • 5 adet kırmızı elma
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • Süslemek için 4 adet fındık

Yalancı Elmalı Tart Hazırlanışı

Derin bir kaba hindistan cevizi yağı, süt ve balı koyuyoruz. Üçünü karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş unu ilave ediyoruz ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar devam ediyoruz. Hazırladığımız hamurun bir avuç içi büyüklüğü kadar kısmını ayırıp streç film ile buzdolabına kaldırıyoruz. Kalan harcı oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. İyice yıkanıp kabukları soyulan elmalar küp küp doğranır. Bir tencereye alınır ve üzerine pudra şekeri ve tarçın ilave edilir. Hepsi iyice pişirilir. Dinlenmiş hamur tart kalıbına uygun olarak açılır ve kenarlarının her tarafı kaplaması sağlanır. Pişmiş elmalar tart hamurunun üzerine iyice yerleştirilir. Buzdolabında dinlenmeye bırakılmış hamur iri parçalar halinde elde ufalanarak harcın üzeri kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir. Çok kuru olmaması açısından hamur kızarmaya başladıktan hemen sonra fırından çıkartılır. Üzerine isteğe göre fındık veya ceviz ilave edilebilir. Sade dondurmayla servis yapılabilir.

Yalancı Elmalı Tart Özellikleri

  • Hazırlanan tart 8 kişiliktir.
  • 1 porsiyonu yaklaşık olarak 270 kaloridir.
  • Bu tarifte tereyağı yerine Hindistan cevizi yağı kullanarak zayıflama için destek sağlamış olduk.
  • Light süt ile kalorisini azaltarak kalsiyum açısından zenginleştirdik.
  • Şeker yerine bal tercihi kalori açısından tasarruf sağladı.
  • Beyaz un yerine tam buğday unu kullanarak da besin değerleri açısında zengin bir tart elde etmemize yardımcı oldu.
  • Tartın ana malzemesi elma ise yüksek lifli yapısı sayesinde tok tutucu ve özellikle bel bölgesi zayıflama için oldukça faydalı bir meyvedir.
  • İçerisinde vitamin ve mineraller ile kemik sağlığına faydalıdır.
  • Kalori içeriği azaltılmış olsa da yine de tüketimine dikkat etmek de yarar vardır.

Yalancı Elmalı Tart Nasıl Tüketilmelidir?

  • Haftada 1 kez tüketimi yeterlidir.
  • Bir ara öğününüzü bir ince dilim tart ve yeşil çay ile yapabilirsiniz.